top of page

SAMENWERKING

Samenwerkingsverbanden

De JK Art Foundation slaat de handen ineen met diverse partners om haar kunstcollectie met het publiek te delen. Met een collectie die zijn oorsprong kent in Noord-Brabant, is het niet verassend dat de stichting en het museum elkaar gevonden hebben in hun gemeenschappelijke doel om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo werd er in het verleden al samengewerkt voor spraakmakende exposities zoals Zero! en Kunst in Nederland tussen 1910-1925.


In 2021 hebben de foundation en het Noordbrabants Museum besloten om nog intensiever samen te werken, door werken langdurig of permanent in bruikleen te geven. Dit betekent dat het publiek nog meer kan genieten van deze zorgvuldig samengestelde collectie. Op de website van het Noordbrabants museum vind je meer informatie over deze bijzondere samenwerking.  

In het museum kun je het hele jaar door werken uit de collectie bewonderen. Zo zijn er in de Quistvleugel op de begane grond van het museum altijd wisselende presentaties te zien. Moderne en hedendaagse kunstwerken uit de collectie worden hier gecombineerd met werken uit de vaste collectie van het museum. Een groot stilleven van Frans Ykens prijkt momenteel op de muren van de eerste verdieping, terwijl 'Twee Kop Studies van een Man' van Peter Paul Rubens schittert tussen andere topstukken uit de vaste collectie van het museum. Deze tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 12 september. 

 

Een hoogtepunt was de tentoonstelling De Ontdekking van het Heden, die van 17 augustus tot 28 november 2021 in het Singer Laren plaatsvond. Een selectie van ruim negentig werken uit de collectie werd daar getoond. Later dat jaar, van 9 september 2021 tot en met 19 juni 2022, was dezelfde tentoonstelling te bewonderen in het Noordbrabants Museum onder dezelfde titel. 

Avercamp, Hendrick (1585-1634)
Ijsvermaak op een bevroren rivier (det.)

bottom of page